Kvalitetssamordnare inom industriell tillverkning
Är du nyfiken på hur man skapar kvalitet och säkerhet i industriella processer och produkter? Plugga till kvalitetssamordnare! Du specialiserar dig inom industriell tillverkning och lär dig om hur du kan arbeta med hälsa, säkerhet, miljö och kvalitet (HSEQ) i en industriell kontext.
Sammanfattning: Kvalitetssamordnare inom industriell tillverkning
Behörighet: Du behöver rätt behörighet för att kunna söka, de här kraven behöver du uppfylla. Läs gärna mer om vem som kan läsa en YH-utbildning, reel kompetens och om hur olika betyg bedöms.
Utbildningsform: På distans med platsträffar i Stockholm och Skellefteå.
Studiefart: Heltid. En heltidsutbildning motsvarar en heltidstjänst (40 timmar/vecka), vår rekommendation är att inte arbeta på heltid samtidigt som du studerar.
Längd och poäng: 1,5 år, 300 YH-poäng.
LIA/praktik: Du kommer söka LIA, lärande i praktik, på en arbetsplats inom yrkesområdet.
Här finns utbildningen
Distans med platsträffar i Stockholm och Skellefteå
Nästa start
Nästa utbildning startar hösten 2025.
Längd
1,5 år
Ansökningsperiod
I januari kommer besked om när utbildningen går att söka.
Intresserad av den här utbildningen?
Skriv upp dig på vår mejllista!
I januari 2025 vet vi vilka utbildningar vi får starta inför höstterminen. Vill du vara med och hänga på låset? Skriv upp dig på vår mejllista, så hör vi av oss så fort vi vet mer.
Om utbildningen
Bli kvalitetssamordnare inom industriell tillverkning
Som kvalitetssamordnare inom industriell tillverkning kommer du arbeta med hälsa, säkerhet, miljö och kvalitet (HSEQ) inom en industri. I utbildningen, som innehåller stora delar HSEQ, lär du dig bland annat:
- Om de lagar, regler och standarder som styr HSEQ-arbetet.
- Om olika ledningssystem, metoder och verktyg för att planera, genomföra, följa upp och förbättra HSEQ-prestationen i en organisation.
- Om hur du på olika sätt kan jobba med HSEQ-frågor och hur du kan samverka med olika intressenter och aktörer.
Utbildningen ger dig en bred och specialiserad grund för att kunna arbeta som kvalitetssamordnare inom olika typer av tillverkningsföretag. För att kunna söka utbildningen behöver du ha 1,5 års yrkeserfarenhet från tillverkningsindustrin eller motsvarande.
Studera kvalitetssamordnare på distans – platsträffar i Stockholm eller Skellefteå
Den här YH-utbildningen studerar du på distans och det kommer vara tre obligatoriska platsträffar i Stockholm eller Skellefteå. Du hittar allt material i utbildningen i vår digitala plattform och du har regelbunden kontakt med lärare och studiekamrater via Teams, webbmöten, chatt och forum. Resor bekostas ej av Lernia utan det står du för själv som studerande.
Utbildningen innehåller praktiska övningar och projektarbeten som du redovisar digitalt eller på plats vid en fysisk träff. Du har också möjlighet att delta i studiebesök, seminarier och workshops. Det här är en utbildning som kräver motsvarande heltidsstudier och går på distans.
Att kombinera arbete och heltidsstudier rekommenderas ej under vardagarna och vid fall där du som studerande ändå vill göra det bör du tänka på att du måste följa kursplanerna, schemat och annat som rör utbildningen. Det är för att du ska kunna klara kurserna och få ditt examensbevis.
Testa på yrket som kvalitetssamordnare på en riktig arbetsplats
En viktig del av att läsa på vår yrkeshögskola är LIA, lärande i arbete. På din LIA kommer du få arbeta som kvalitetssamordnare inom tillverkande industri på en kommun eller ett privat företag. Du får en handledare som stöttar dig under din LIA-period och ger dig feedback på ditt arbete. Du får också chans att använda dina teoretiska kunskaper i praktiken och knyta viktiga kontakter med potentiella arbetsgivare.
Vidareutbilda dina anställda kostnadsfritt
Kurs på tom plats
För företag kan vi erbjuda så kallad ”kurs på tom plats” för vissa av våra utbildningar. Det innebär att vi, när det finns tomma platser på en yrkeshögskoleutbildning från 100 poäng, kan släppa dessa till utomstående.
Som företag kan du skicka dig själv eller anställda på kurser från våra yrkeshögskoleutbildningar – helt kostnadsfritt! Samma behörighetskrav och urval gäller precis som vid ordinarie antagning, och din ansökan följer samma process som för de som söker till en hel utbildning.
Vill du veta mer? Kontakta oss på yh-antagning@lernia.se så berättar vi mer.
Kurser: Kvalitetssamordnare inom industriell tillverkning (1,5 år)
Vi har ett antal olika kurser i utbildningen. Nedan hittar du mer information om vad som ingår mer specifikt i dem och vilka delmoment som kan ingå.
HSEQ för industriell tillverkning, 25 p
Säkerhet och arbetsmiljö, 30 p
Hållbarhet och resurseffektivitet, 35 p
Projektrelaterat kvalitetsarbete, 30 p
Standarder och ledningssystem, 30 p
Organisation, ledarskap och verksamhetsutveckling, 30 p
Kommunikationsstrategier och verktyg, 20 p
LIA, 75 p
Examensarbete, 25 p
Reell kompetens och kompetenskartläggning
Saknar du behörighet?
Saknar du någon utbildning, betyg eller något annat som gör att du inte uppfyller alla kraven på behörighet? Ingen fara, det finns ett annat sätt att bli antagen till en yh-utbildning. Nämligen via det som kallas reell kompetens.
Så fungerar ansökan, urval och antagning
Om ansökan, urval och antagningsprocessen
Här får du steg-för-steg information om hur du gör en ansökan och hur antagningsprocessen fungerar på våra yrkeshögskoleutbildningar.
Efter utbildningen
Bli kvalitetssamordnare på olika tillverkningsföretag
Efter utbildningen kan du ju jobba som kvalitetssamordnare på olika slags tillverkningsföretag. vad gör en kvalitetssamordnare? Åtminstone en viktig arbetsuppgift kommer vara att se till att företagets verksamhet lever upp till de höga krav och förväntningar som kunder, myndigheter och andra intressenter har. Du är den som ansvarar och kontrollerar HSEQ-arbetet och utifrån det kommer med förslag på förbättringar och förändringar.
Vad tjänar en kvalitetssamordnare i lön?
Ingångslönen för en kvalitetssamordnare inom tillverkande industri varierar beroende på var du arbetar, din utbildning och din erfarenhet. Enligt olika källor ligger den genomsnittliga ingångslönen mellan 30 000 och 45 000 kr i månaden.